Надлезът до Летище Бургас вече е почти готов и най-късно до Коледа ще бъде отворен за движение, съобщи зам.-кметът по строителство инж. Чанка Коралска. В началото на октомври там се активизира свлачище, заради което надлезът беше затворен.

Ремонтните и възстановителните дейности са почти приключили, увери Коралска. Пътят е асфалтиран, самото свлачище е стабилизирано, а в следващите два дни на място ще бъде поставена и мантинела.

В началото на следващата година пък ще започне изграждането на отводнително съоръжение на ул. „Лазурна“ в кв. Сарафово. Там трябва да се изгради и канавка, но работата по нея не е започнала.

Община Бургас е подала заявление и очаква финансиране от Комисия по бедствия и аварии. Вече е подготвен и проект за изграждането на резервоар, който да поема водите и да играе ролята на буфер на ул. „Лазурна“.

„Там и преди няколко седмици имаше наводнение. Получава се водосбор и от земеделските земи се стича голямо количество вода“, обясни още инж. Коралска. Тя допълни, че местната администрация има и готов проект за цялостна подмяна на ВиК мрежата в квартала, но изпълнението му ще започне чак през 2020 год.