Повече от 60 екипа на Електроразпредeление Юг продължават възстановителните дейности по засегнатите електропроводи в Югоизточна България, като на места се извършва и обход, включително с високопроходима техника и механизация. Всички групи са подготвени с необходимата техника и материали, информираха от EVN. 

Към 15:30 ч. днес ситуацията с електрозахранването в засегнатите от снеговалежите райони в Югоизточна България е следната: частично или цялостно с нарушено електрозахранване са села основно в планинските и труднодостъпни части в Родопите и част от Стара планина – на територията на области Пловдив, Смолян, Сливен, Бургас. Причина за авариите са снеговалежът и силният вятър, множество паднали дървета и клони, в резултат на което са скъсани въздушни електропроводи средно и ниско напрежение.

В област Бургас усложнена остава обстановката за села от общините Руен и Карнобат.

Диспечерският център на компанията е в пряка връзка с Електроенергийния системен оператор (ЕСО) и Министерството нa енергетиката.

Същевременно от БДЖ съобщиха, че към момента е прекъснато движението на влаковете в участъка Дъскотна – Люляково. Работи се за неговото възстановяване.