Пълномащабно учебно занятие се проведе на летище Бургас. В него се включиха аварийни екипи, служители на аеропорта, пожарникари и спасители. Сценарият на тренировката пресъздаде авиационен инцидент на летището – при кацане на летище Бургас, самолет излиза извън пистата и получава повреди по колесника и двигателя.

Учението се проведе в критичната част на зоната с ограничен достъп. Тренировката проследиха и представители от  летищата Варна, София, Пловдив и Горна Оряховица. Ролята на пътници в самолета се изпълни от доброволци – петнадесет човека ненаранени пътници евакуирани самостоятелно и четири манекена с наранявания, евакуирани от служителите на СПБЗН летище Бургас.

Участие в пълномащабното занятие взеха аварийно-спасителните служби (АСС) на летище Бургас, Отдел Сигурност летище Бургас, Сектор пожарна безопасност и защита на населението (СПБЗН) летище Бургас, Медицинска служба летище Бургас, Гранично полицейско управление (ГПУ) летище Бургас, Летищен център за обслужване на въздушното движение (ЛЦ за ОВД) Бургас, Център за спешна медицинска помощ (ЦСМП) Бургас, Регионална дирекция Пожарна безопасност и защита на населението (РДПБЗН) Бургас и Районен център (РЦ) 112 Бургас.