Изплашена от пожара, станал в центъра на Бургас, е Донка Тодорова. „Много горя, още треперя”, разказа пред Грамофона жената, която живее точно зад дървените заведения. Те се намират на метри от църквата Св. Св. Кирил и Методий.

Огънят изпепели изцяло едно от заведенията, по съседните също има много щети. Сградата зад изгорелите постройки е паметник на културата. В нея е минал почти целия живот на Тодорова, разказа още тя.

„Тук е целият ми живот, тук са ми родени децата, тук съм ги изгледала. Как можаха да сложат тези заведения тук? Кой го позволи? Трябва да чакаме да има човешки жертви ли?”, притеснена запита бургазлийката.

Тя и нейната съседка Милена Лакова казаха пред журналисти, че многократно са поискали да узнаят кой е дал разрешение за местоположението на дървените къщички.

Жените допълниха, че в сградата има 4 апартамента и офиси на бургаската филхармония. Тодорова и Лакова не бяха да допуснати да влязат в домовете и те все още не знаят дали пожарът е нанесъл щети на имуществата им.