Община Камено обяви частично бедствено положение заради наводнение в с. Ливада. През последното денонощие там се изля огромно количество дъждовна вода и 16 къщи в най-ниската част на селото са залети до първия етаж. Към 12 от тях няма достъп.
 
Допълнителна причина за наводнението е изпускането на язовир Чакърлийка. Също така стеснени са и участъците на коритата на деретата, което от своя страна пречи за  нормалното вливане на водата в река Русокастренска.
 
В момента кметът на Община Камено е на мястото, където бедстват хората.
 
Нивото на реката в с. Кръстина също се е покачило, но до този момент няма опасност от наводнение. Рано сутринта служители на Община Камено са я обезопасили с чували с пясък, които не позволяват на водата да прелее към къщите на хората.
 
Наводнени са няколко домове в с. Трояново. В град Камено ситуацията е спокойна. Всички шахти са почистени и няма опасност от преливане на дъждовните води.  
 
Няма затворени пътища от републиканската пътна мрежа, съобщиха от областна администрация. Ограничения са въведени в Ришки проход за товарните автомобили. Забранено е движението на автомобили над 12 тона, а тези от 3 до 12 задължително трябва да използват вериги.

 
Стеснение има по пътя Ахелой-Поморие и по пътя за Варна в района на Кошарица, като за движение е отворена само едната лента на пътното платно, поставени са съответните знаци и обозначения. 
 
Нивата на реките в областта са с повишени. Разливане на водите се наблюдава на река Факйска, в следствие на което е затворен  общинският път Зидарово - Извор. Затворен е и общинският път Димчево - Присад. Екипи на отговорните служби работят по отводняване на трасетата.
 
Река Селска, община Средец е заляла междуселски пътища между Кирово и Граничар. Повишено е нивото на река Средецка, но към настоящия момент няма залети пътища. 
 
От ЕВН съобщават, че обстановката в Бургас е спокойна, има подадени сигнали за спиране на електрозахранването в някои села в община Руен, но авариите не са сериозни и се работи по отстраняването им. 
Няма подадени сигнали за бедстващи и пострадали хора. 
 
 
 
 
Снимка: Пресцентър община Камено