След близо десетилетие извън баскетболните терени, Гергана Брънзова е близо до това да се завърне в игра. Само преди дни тя бе картотекирана в отбора на Славия и ще може да вземе участие в оставащите мачове на тима до края на сезона.

Брънзова е първата наша баскетболистка, играла в WNBA, след като бе избрана под №24 в трети кръг на Драфт 1998 и игра един сезон за Детройт Шок. Кариерата ѝ преминава още през отбори от Франция, Словакия и Турция, като играе и женския национален отбор на България.

През последните седмици Гергана Брънзова, която през лятото ще навърши 45 години, тренираше усилено с отбора на Славия, за да е във форма за предстоящите срещи. "Белите" се нуждаят и от подсилване на ниските постове, което направи завръщането на Брънзова факт.

Столичният тим за момента е с баланс 4-4 в шампионата и има да изиграе още два отложени мача от първата фаза, преди отборите да бъдат разделени на две тройки.

Гергана Брънзова обаче не е единственото ново попълнение за Славия. Отборът на Силвия Пеева привлече и 19-годишната Константина Какогиани, която носеше екипа на Септември 97. Какогиани е една от най-перспективните състезателки у нас, като се очакваше гардът да стартира сезона с Монтана 2003, но не е играла от началото на състезателната година.

 

 

Източник: https://bgbasket.com/