Отборът на пенсионерите показа истинска класа и спортен хъс на първия баскетболен турнир 3х3 за купа „Бойчо Брънзов“. В неделния ден площад „Тройката“ се превърна в арена на оспорвани надпревари и дори дъждът не спря ентусиазма на участниците.

Заради лошото време част от срещите се пренесоха в спортния комплекс до математическата гимназия, където се проведе и награждаването. Преди това обаче площадът беше изпълнен с почитатели на баскетболната игра.

Най-атрактивен се оказаха сблъсъкът между „пенсионерите“ и младежите. Пенсионерите всъщност са бивши баскетболисти, които доказаха, че възрастта въобще не е порок, а опитът понякога е много по-важен от ентусиазма и енергията на близо 20 години по-младите спортисти. Ветераните в баскетбола демонстрираха стил и класа, а част от тях признаха, че е било истинско удоволствие да играят и пред своите деца.

Турнирът беше в 5 категории. Изключително емоционални бяха и срещите от категория „Мама, татко и аз“ където сили премериха няколко „баскетболни“ семейства.

Организатор е община Бургас, а зад добрата организация на състезанието пролича опитът на Гергана Брънзова. Тя е един от най-успешните бургаски спортисти и е първата българска баскетболистка, която е играла за женската версия на NBA.