В първата си официална среща за новия сезон бургаският „Черноморец“ победи категорично у дома пловдивския „Академик“ с 80:66 точки. Отборът игра добре, въпреки отсъствието на капитана Константин Коев и Георги Боянов, които са с леки контузии.

Единствено в третата четвърт двубоят бе по-равностоен. Но в последната част бургазлии натиснаха здраво и показаха, че с новите попълнения и по-дългата скамейка тази година ще играят на високи обороти до края на всеки мач.

Победата срещу „Академик“ е сладка, защото именно този отбор спря миналата година „Черноморец“ в плейофна четвъртфинална серия за титлата в родното първенство.

Най-добре за бургазлии се представи през уикенда новопривлеченият южноамериканец Тони Троха с дабъл дабъл - 22 точки и 14 борби. Той показа завидна точност от тройката.

Като добър организатор на играта се изяви гардът Кортни Белджър, който реализира и 20 точки. Най-много асистенции, 6 на брой, направи Тихомир Желев, на когото през целия сезон много ще се разчита да бележи често от линията за три точки. Под двата коша успешно се сбори и центърът Уендъл Люис. 

В следващия втори кръг от НБЛ, „Черноморец“ отново е домакин. На 16 октомври, събота, той ще посрещне от 19.00 часа в зала „Бойчо Брънзов“ новака в елита „Шумен“.

 

Снимка: Българска Федерация Баскетбол