Нова страхотна селекция прави баскетболният „Черноморец“ за предстоящия сезон в НБЛ и европейските турнири.

В състава на бургазлии се завръща Тони Троча. Националът на Колумбия остави отлични впечатления през сезон 2021/2022 в състава на треньора Васил Евтимов, но много бързо тогава напусна в посока Швеция. След това е играл в различни тимове по света, за да се завърне отново при „акулите“.

Българският национал Андрей Иванов също подсилва отбора от Бургас. Крилото бе част от ЦСКА през миналия сезон и е сред основните фактори за доброто представяне на отбора на Росен Барчовски.

И бившият национал Христо Захариев ще играе за „акулите“. Той идва от шампиона „Балкан“, където беше една от основните фигури за успеха на отбора от Ботевград през миналия сезон. Захариев също е бил в състава на „Черноморец“ между 2009 и 2011 г.

Част от тима на бургазлии ще бъде и българинът с нигерийски корени Виктор Онудуе, обявиха от неговата агенция. През миналата кампания той се изявяваше в италианския „Тоди“. 24-годишният играч е трупал опит още в германския „Кайзерслаутерн“.

Новите попълнения трябва успешно да запълнят местата на редица напуснали играчи, допринесли за вицешампионската титла на бургазлии през миналия сезон, като капитана Георги Боянов, американците Джордън Тъкър и Макол Моайен, канадеца Мунис Туту.