Гергана Брънзова е привлечена в треньорския щаб на сборния отбор на едни от най-добрите състезателки за 2018/19 година от САЩ и Канада към 3D Global Sports, съобщиха от Общината. Бургазлийката, която е специалист по баскетбол и личностно израстване, ще помага на американците, които ще се изправят срещу китайския женски национален отбор в 3 мача.

Срещите ще помогнат в подготовката на китайките за Купата на Азия и Олимпийските игри в Токио. Баскетболното предизвикателство ще се проведеде от 28 май до 4 юни и ще бъде излъчвано из цял Китай, с 3 мача в 3 различни града.

3D Global Sports е  известна баскетболна организация със седалище в Канада. През годините програмата e получила почитно признание благодарение на националната интеграция на баскетболни събития, глобални партньорства и успехи във формирането на баскетболни отбори, включващи известни личности.

Гергана Брънзова е първата българка, участвала в женския вариант на NBA - WNBA. Тя започва кариерата си в „Нефтохимик“. През сезон 1993-94 е избрана за най-полезен играч в българската баскетболна лига, състезавайки се за ДСУ Стара Загора, под ръководството на своя баща - Бойчо Брънзов. Учи в Международния университет на Флорида в периода 1994-98.

След като завършва университета е изтеглена да играе за Детройт Шок и става първата българка в WNBA. След престоя си в Детройт играе за Рен (Франция), Астерас Екзархия (Гърция), Фенербахче (Турция), Мигросспор (Турция), Мерсин (Турция), Кошице (Словакия) и Бешикташ (Турция), където приключва и състезателната си кариера през 2010 г.