Бургазлии пак ще гледат елитен мъжки баскетбол в спортна зала "Бойчо Брънзов" през новия сезон 2019/2020, похвалиха се от Общината. Местният "Черноморец" отново е част от Националната баскетболна лига /НБЛ/. Така в Бургас ще гостуват отбори като "Балкан" Ботевград, "Левски ЛУКойл", "Берое", "Рилски спортист" и другите най-добри у нас през последните сезони.

За новия сезон треньорът на черноморци Йордан Колев ще разчита на новопривлечените четирима американци и 217-сантиметровият сръбски център Миленко Великович. Карето американци идва директно от колежанското първенство.

С екипа на "Черноморец" ще играят плеймейкърът Джемал Кинг, шутинг гардът Тавон Джоунс, крилата Блейк Рейнолдс и Джордан Бътлър.

Гигантът Величкович през миналия сезон е играл за ОКК "Београд" и испанския "Паленсия".

Ядрото от българи от миналия сезон се запазва с изключение на Христо Николов-Гларуса. От "Делфин" е привлечен 16-годишният юношески национал Томас Читадзе. В щаба на треньора Йордан Колев влиза Димитър Найденов.

"Ще играем при добри условия в зала "Бойчо Брънзов", която беше ремонтирана от Общината. Нека баскетболната общественост в града се обедини и помага на отбора. Надявам се да ги радваме с добри игри", заяви президентът на БК "Черноморец" Васил Стоянов.

Подготовката ще протече при домашни условия, с контролен мач на 17 септември във Варна с местния "Черно море". "Черноморец" ще участва на силен международен турнир в Самоков, заедно с гръцкия ПАОК, македонския "Охрид" и местния "Рилски спортист".