На 9 и 10 юли (събота и неделя) всеки желаещ има възможност да се наслади на удоволствието от шофирането на Mercedes-Benz последно поколение. Луксозните автомобили ще очакват желаещите за тестдрайв пред хотел ДАС Марина на Морска гара Бургас в часовете между 13:30 и 18:00 часа и в двата уикенд дни.

Събитието е с организатори Гранд хотел и СПА Приморец, ДАС Марина и Силвър Стар - генерален дистрибутор на немския концерн Mercedes-Benz AG за България за марките Mercedes-Benz и smart.

Автомобилите, които ще са на разположение са:

Mercedes-AMG SL

Луксозният роудстър с 2+2 места е най-новата версия на легендарния кабриолет на Mercedes. За пръв път в 70-годишната си история е със задвижване на всички колела. Мощният 4-литровия V8 битурбо двигател създава преживяване от най-висока класа за всеки, който застане зад волана. Корпусът е създаден като при първия SL през 1952 г. – буквално върху празен лист хартия, като всеки компонент е създаден от нулата, без заемки от други модели. Топ моделът - SL 63 4MATIC+ е с максималната скорост от 315 км/ч и ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди. За любителите на наситени летни усещания, електрохидравличният текстилен покрив на кабриолета се отваря или затваря напълно автоматично за около 15 секунди при до 60 км/ч.

EQS 580 4MATIC

Революционният автомобил е първата изцяло електрическа луксозна лимузина на Mercedes-Benz. Това е и първият модел, построен на новата модулна архитектура за електрически автомобили. Топ моделът EQS 580 4MATIC е с мощност от 523 к.с. и ускорение от 0 до 100 км. за 4,3 секунди. Осигурява пробег до 675 километра и отговаря на всички очаквания за прогресивен седан в сегмента на S-класата. Батерията му има използваемо енергийно съдържание от 107,8 кВтч и може да се зарежда с до 200 кВт на бързи станции от 10 до 80% за само 31 минути. Една от основните революции е радикалната промяна в интериора. Извитият 141-сантиметров екранен модул MBUX Hyperscreen с вградения софтуер с изкуствен интелект се адаптира напълно към своя потребител и прави персонализирани предложения за множество функции на информация, комфорт и управление.

Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC

Бизнес авангардът на електрическите лимузини Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC е с комбиниран електрически разход по WLTP: 22.5 19.7 кВтч/100 км, комбинирани CO2 емисии 0 г/км и разполага с два електрически мотора – по един на всяка ос, което осигурява напълно променливо задвижване на всички колела за оптимално шофиране при всякакви условия. Мощността на автомобила е 476 к. с. (350 кВт) с максималният въртящ момент от 858 Нм.

Автомобилът е оборудван с мощна 328-волтова високоефективна батерия с използваемо енергийно съдържание от 90,6 кВтч. Специфичното ДНК на AMG се открива при  задвижването, окачването, спирачките, озвучаването, екстериорния и интериорния дизайн, както и в допълнителното оборудване, което осигурява динамично и емоционално AMG преживяване по време на шофиране.

Заповядайте да се докоснете до класата на един от най-елегантните, впечатляващи и уважавани брандове автомобили - Мерцедес-Бенц, зад който стоят над 135 години история в автомобилната индустрия, представена в собствен музей в Щутгарт, Германия.

Усещането да шофираш подобен автомобил, въплъщение на инженерния гений, последните иновации в автомобилостроенето и високата естетика и ефективност, определено си струва и аргументира отлично желанието да му се радваш всеки ден.

Заповядайте пред ДАС Марина на 9 и 10 юли (събота и неделя) между 13:30 и 18:00 часа.