Бургаския автомобилен клуб „Вромос“ записа силно състезание при откриването на сезона в националния шампионат по планинско изкачване. В надпреварата участие взеха рекордните 83 пилоти от цялата страна, които бяха разделени в различки групи и класове.

Многократния шампион от пистовия шампионат Пламен Камбуров през тази година отново ще се състезава за бургазлии. В надпреварата край Шумен той участва с автомобила на шампиона по планинско изкачване на Словакия от миналата година – специално подготвена Skoda Fabia. Въпреки новия автомобил и малкото време, което имаше да свикне с новата техника, Камбуров завърши на трети в своята група E1 6500 и пети в общото генерално класиране.

Шампионът в клас RC3 – Петър Бакалов с Renault Clio завърши втори в своята серия и тази година ще се бори да защити титлата си в изключително конкурентната група на атмосферните автомобили до 2000 куб. см.

Пламен Първанов завърши състезанието на трето място в групата на руските автомобили с марка Lada. Пилота на бургаския клуб е един от най-дейните състезатели в клуба и взима участие във почти всички стартове от националните шампионати по планинско изкачване, затворен маршрут и гимкхана.

Атанас Атанасов с Audi A4 Turbo записа първо състезание в кариерата си. Той планира да изкара пълен сезон в националния шампионат по планинско изкачване и за него в момента най-важното е да трупа опит с иначе изключително добре подготвената машина.

Радко Петров, който освен пилот е и основният треньор в отбора на „Вромос“, също участва в състезанието, макар че сме свикнали да го виждаме най-често в пистовите надпревари. В неговия клас бургазлията се нареди четвърти.

Благодарение на тези класирания тима на „Вромос“ завърши четвърти в отборното класиране на планинското състезание в Шумен от общо 17 отбора.

Следващият, втори, кръг от националния шампионат по планинско изкачване е на 4 и 5 май край Гоце Делчев. Пилотите на „Вромос“ ще участват и там, като целите пред отбора са да подобрят класирането си от първия кръг.