Отборът на "Мерцедес", който печели титлата при пилотите и конструкторите във Формула 1 неизменно в последните пет години, обяви, че е обект на масирана атака от страна на тролове в интернет. Шефът на отбора, базиран в Бракли, Тото Волф обаче добави, че това само прави тима му по-силен, информира dnevnik.bg.

Според Волф всичко е започнало след състезанието за Гран при на Канада преди две седмици. Там победата беше присъдена на Люис Хамилтън след 5-секундно наказание за Себастиан Фетел заради напускане на пистата и опасно завръщане. Това доведе до много дискусии и дори преразглеждане на ситуацията преди Гран при на Франция.

В паузата между двете състезания Хамилтън и отборът му са били подложени на атака, съобщи Волф.

Преди Гран при на Франция Хамилтън се оплака в 3 часа сутринта, че не може да заспи от притеснение заради преразглеждането на решението. Според Волф причина за това са точно атаките, на които е бил подложен световният шампион в социалните мрежи.

"Троловете в мрежата вече излизат извън контрол. Хора, скрити зад фалшиви профили, които не застават със своите лица, постоянно ни атакуват. Това е наистина е много лошо за спорта", каза Волф.

"Не ме разбирайте погрешно, смятам, че е хубаво да има разнопосочни мнения, дори такива, които водят до емоционални дискусии, но не приемам обиди и целенасочени атаки. Такива неща нямат място в спорта", добави шефът на "Мерцедес".

"Мерцедес" спечели двойна победа във Франция, след като Хамилтън завърши пръв, а съотборникът му Валтери Ботас втори. В осемте старта от началото на сезона "Сребърните стрели" неизменно печелят всяко състезание.

Снимка: autosport.com