„Вяра в доброто“ е надсловът на 13-ото издание на Ретро парада в Бургас, който ще се проведе на 4 юли (събота), съобщиха организаторите. 

„През последната година се случиха много добрини. Да помогнеш на едно дете да проходи, да участваш безкористно като доброволец и да помагаш на нуждаещите се. Вярваме, че доброто е навсякъде и заразява все повече хора и днес това е нашето послание“, обявиха организаторите от авто-мото клуб „Ретро“.

Колекционери от клубове в цяла България и Сърбия ще изложат своите ретро автомобили и мотоциклети в 10.00 часа на алеята пред Експозиционен център „Флора“. Участието на чужди екипажи тази година е ограничено заради обстановката в целия свят, уточниха организаторите.

Ценителите на стари коли ще могат да видят лимитирана серия на създадения през 70-те Aston Martin Lagonda на варненски колекционер.

Американски предвоенен пикап и още военна техника ще покажат членове на клубовете от Хасково и Пловдив.

Любители и колекционери, дошли на ретро парада, ще могат да гласуват за автомобила, който най-много ги е впечатлил, за да бъде определен „Автомобил на публиката“. Ще бъдат раздадени и специални тематични награди, създадени от членове на бургаския авто-мото клуб „Ретро“.

Снимка: Уикипедия