Бургаската фото група PhotoMonkeys събра над 130 коли на паркинга на „Метро“ в неделя преди обед. Постепенно към тях се присъединяват още момчета, за да може кръгът от снимки да е по-голям.

Групата започва да организира автомобилни състезания не само в Бургас, но и в други градове от страната. Към инициативата се присъединява и момче от Малта, което също снима за PhotoMonkeys.

„Идеята за събитието ми дойде като разглеждах различни снимки и пуснах тема в групи. Поръчахме стикери, избрахме мястото - "Метро“и изненадващо получихме доста положителни отзиви. На първата сбирка дойдоха над 130 автомобила и доста мотоциклети. След това направихме 2- рото мероприятие, но този път колите бяха над 200.

Идеята на това, което правим, е да докажем, че една неизвестна група като нас може да направи нещо подобно и да събере толкова много хора. Това няма да е единственото, което ще се случи. Тепърва ще подготвяме още доста мероприятия и различни събития”, каза пред Gramofona.com Георги Динков. Идеята на сбирките му е да покаже, че авто мото маниаците могат да се събират, без да застрашават нечий живот.