За втори път през тази година Община Поморие и мотополигон „Тотьо Чакъров“ в село Порой ще бъдат домакини на мотокрос състезание. Предстоящата надпревара ще бъде шести кръг от Републиканския шампионат и ще се проведе в рамките на един ден – 15 септември (неделя), а официалното откриване ще бъде в 11.00 часа.

Заявки за участие са подадени от над 100 състезатели от България, Гърция, Молдова и Турция.

„Това състезание е предизвикателство за нас, защото е второто за годината и за сезон 2019. Благодаря на Българската федерация по мотоциклетизъм за доверието и възможността отново да сме домакини на зрелищното събитие. Както обикновено, организацията в Поморие е на високо ниво и ние отново сме готови да посрещнем хилядите зрители на мотополигона в с. Порой. Трасето се поддържа целогодишно изцяло с общинския бюджет и непрекъснато се подобрява. Вече имаме изградена оросителна система. Надявам се, че до началото на следващия сезон ще имаме и изградени трибуни със седящи места за зрителите“.

Това е казал поморийският кмет Иван Алексиев по време на пресконференция в София, съобщиха от морската Община. В нея са участвали и общинският съветник и майстор на спорта по мотоциклетизъм Неделчо Стайков, шефът на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов и председателят на организационния комитет на Grand Prix Румен Петков.

Първият кръг на Републиканския шампионат по мотокрос – Grand Prix Поморие 2019, се проведе през месец март в памет на Тотьо Чакъров – дизайнер на мотокрос писти, включително и на тази в село Порой. Оттогава мотополигонът, разпологащ с уникално за България пясъчно трасе, носи името „Тотьо Чакъров“.