Милиционерско жигули от 1977 г. беше една от най-големите атракции на 16-ия парад за класически автомобили и мотоциклети в Бургас. Соцвозилото имаше надпис „Народна милиция“ и син буркан на тавана. На предния му капак се мъдреше кукла в милиционерска униформа, палка и шапка на органите на реда по време оно.

Колата, собственост на Боряна Михайлова, беше сред ретро колите, привличащи най-много публика на изложението, много хора се снимаха с нея.

Около 200 автомобила и мотоциклета от България, Германия и Сърбия изпълниха тази сутрин алеите около Флората.

Автомобили от най-разнообразни марки бяха паркирани край експоцентъра. Соцпроизводството беше представено предимно от москвичи, волги, шкоди, лади и трабанти. Западното автомобилостроене разчиташе на мерцедеси, БМВ-та, фолксвагени. Ообено се отличаваха няколко червени шевролета.

Колекционер от Варна показа два автомобила – Шевролет Корвет С1 и Ягуар ХК120 кабриолет.

За първи път в Бургас свой експонат представи единственият в страната музей за исторически превозни средства „Златен Рожен“ в село Капатово, Петричко. Това е Renault Alpine A110 - автомобилът, печелил рали в Монте Карло през 1973 година.

Децата бяха впечатлени най-вече от две миниколи – едната досущ като тази на семейство Флинтстоун от популярния анимационен сериал.

Тази година кампанията на парада, подкрепена от бургаския авто-мото клуб „Ретро“, е за ограничаване скоростта на електрическите превозни средства в градска среда.