В Бургас пристига най-новият модел от марката Mazda CX-30, научи Грамофона нюз. Това е третата кола от модела за цялата страна.

Тя ще бъде представена в Бургас премиерно на есенното изложение „За Туризма от А до Я”. Мащабното събитие, което се провежда за седма поредна година, ще е в дните 04.10-6.10.в Експозиционен център Флора.

Новият модел е дълъг 4395 мм, широк е 1795 мм и е висок 1540 мм, разкриха ексклузивно пред екипа ни от автомобилния дилър.

Моделът напомня за другите два кросоувъра в гамата на Mazda, но е малко по-модерен в стила на Kodo.

В някои детайли определено се усеща влиянието на новото поколение Mazda 3, а салонът изглежда добре подреден и просторен. Въпреки компактните габарити, от японската компания обещават щедро място и обем на багажника почти като на СХ-5 - 430 литра (с 12 по-малко от това при по-големия модел).

За европейския пазар на първо време новата Mazda CX-30 ще се предлага с два бензинови и един дизелов двигател. В първия случай става въпрос за агрегати с обем 2 литра /122 и 180 к.с.- новият революционен агрегат SkyActiv-X/.

Всичките бензинови двигатели ще са т. нар. "меки" хибриди, като обещават по-добро ускорение и пътно поведение, но и по-добра ефективност. Дизеловата опция пък ще включва 1,8-литров двигател 115кс.

СХ-30 ще се предлага както със задвижване на предните колела, така и с фирмената 4х4 система i-Activ AWD. Изборът на скоростни кутии ще е между 6-степенна механична или автоматична, споделиха още от автомобилния дилър.

По време на есенното изложение, бургазлии ще могат да видят общо пет автомобила от марката Mazda. Сред тях е и Mazda 3.