Колеционери на ретро коли и мотоциклети от Гърция, Сърбия, Чехия, Русия, Словения, Хърватия и Турция пристигат за 9-то издание на Ретро парада в Бургас.

Сръбските участници ще покажат основно класическите си автомобили „Застава”, произведени в бивша Югославия, а сред на експонатите на чехите ще бъде уникален мотоциклет-триколка.

След като миналата година, първият в България реставриран автобус „Чавдар” предизвика голям фурор, на това издание общинската фирма „Бургасбус” ще изложи и другия си изцяло реставриран атракционен автобус „Мерцедес”.

Самосвалите, които построиха социалистическа България ще бъдат представени с модел „ЗИЛ 130” от 1968 година 

„Мерцедес 190 Пагода” от 1952 година ще направи своя дебют на изложението. Атрактивният автомобил е собственост на колекционер № 1 на България Николай Колев-Бижуто.

Хасковският мото клуб идва в Бургас със сериозна колекция от ретро коли, главно английски модели. 9-то издание на парада събира повече от 100 автомобила и 20 мотоциклета.

Началото е точно в 10 часа на 2 юли (събота), край Морското казино. Награждаването е от 14 часа. В 15.00 часа ретро колите ще направят дефиле по алеите на Морската градина, което ще финишира пред 5-звездния Градн хотел и СПА Приморец, който за поредна година е любезен домакин на участниците в парада.