Колекционери от 7 страни идват за 9-то издание на изложението

„БМВ М3”, подготвено за състезания в Германия през 1988 година ще бъде показано на 9-то издание на ретро парада в Бургас. През 1990 г. състезателният автомобил печели европейски шампионат, след което е закупен от легентата на българския автомобилен спорт Илия Чубриков.

Колата е възстановена в оригиналния си вид от АСК „Мирони” , а от 2013 година се състезава в българския автомобилен шампионат.

Кмеството в Българово ще се представи на парада с руски мотор с кош. 

След като миналата година, първият в България реставриран автобус „Чавдар” предизвика голям фурор, на това издание общинската фирма „Бургасбус” ще изложи и другия си изцяло реставриран атракционен автобус „Мерцедес”.

Самосвалите, които построиха социалистическа България ще бъдат представени с модел „ЗИЛ 130” от 1968 година 

 „Мерцедес 190 Пагода” от 1952 година ще направи своя дебют на изложението. Атрактивният автомобил е собственост на колекционер № 1 на България Николай Колев-Бижуто.

Хасковският мото клуб идва в Бургас със сериозна колекция от ретро коли, главно английски модели.

 9-то издание на парада събира повече от 100 автомобила и 20 мотоциклета от България, Гърция,  Сърбия, Чехия, Русия, Словения, Хърватия и Турция.

Началото е точно в 10 часа на 2 юли (събота), край Морското казино.

Награждаването е от 14 часа. В 15.00 часа ретро колите ще направят дефиле по алеите на Морската градина, което ще финишира пред 5-звездния Градн хотел и СПА Приморец, който за поредна година е любезен домакин на участниците в парада.