Бова кар събра на едно място цялата история на Серия 3 на BMW. В Шоурума на ул. „Професор Якимов“ можете да видите 7 поколения, превърнали се в емблемата на германския автомобилен гигант. Всеки любител на BMW е добре дошъл, за да види на място предшественика на прочутата тройка, първият модел от серията и разбира се най-новият автомобил, който беше представен официално през октомври миналата година. Най-новото бижу в колекцията на Серия 3 на BMW – невероятната G20.

Тя е бърза, стилна и комфортна. Легендарната Серия 3 на BMW не случайно е визитната картичка на автомобилния гигант. До момента от нея са продадени над 15 млн. автомобила, а 7-то поколение на прочутата BMW тройка има с какво да ви впечатли.

Приятните изненади започват още с визията:

Разликата между F30 и G20 визуално е огромна. Новото BMW 3 е с по-силно изразен капак, бъбреци, аеродинамика. Междуосието е с 11 см. по-голямо, а това осигурява и допълнителен комфорт на хората в автомобила. G20 се предлага в лимитиран син цвят, който е само за Серия 3.

Колата е с М пакет, който е с индивидуална черна маска, черни странични огледала, черна линия по стъклата, има и спойлер на задния капак.

Лед фаровете в G20 са стандартно оборудване.

Многофункционален автомобил

Новото BMW може да се превърне в идеалния семеен автомобил, влиза с лекота в ролята на бизнеслимузина, а в зависимост от двигателя, това може да бъде и перфектният спортен автомобил.

Какво се крие под капака

BMW G 20 е с двигател 2.0 дизел и 3.0 бензин. 2.0 дизел се предлага в две модификации - 4х4 (т.нар. ексдрайв за BMW) и стандартното задно предаване. 3.0 бензин в момента е само със задно предаване, което е запазената марка на автомобила

До края на годината се очаква производството и на двигател 3.0 бензин 4х4 и съответно 4.0 бензин.

Любителите на марката вече очакват с нетърпение черешката на тройката – BMW М3. За нея се знае, че ще бъде 4х4, но с опция тази функция да се изключва. Хората все още имат предразсъдъци за задното задвижване, но всеки опитен шофьор знае, че в много ситуации презавиването е по-добро от недозавиването.

21 век

Новите технологии са водещата причина хората да купуват, а когато се дават пари за автомобил, всеки иска инвестицията да покрива изискванията му. Новото BMW има всичко това, а и още нещо. От немския автомобилен гигант признават, че чисто технологически основните им конкуренти трудно биха ги изпреварили в момента.

Хората предпочитат свързаността между автомобила и шофьора да става по-бързо, по-лесно и по-интуитивно. G2.0 ви дава това, а от този месец, когато ще се включи и платформата Connect and drive, този потенциал на автомобила ще се разгърне на 100%. 

Симпатична екстра, която всяка работеща жена и майка ще оценят е безключовото отключване и заключване на багажника. Само с един жест на крака и готово J

Друга иновация е отключването на автомобила с телефон. За сега това се случва само модели на Самсунг, но има и вариант за отключване на автомобила с карта.

Are you talking to me

С тази кола разполага с персонална система и можете да си комуникирате с нея. Има жестов контрол, а с най-новия може да се отвори прозореца. Жестовете са общо 7 и са изключително лесни, инфрачервената камера е разположена на удобно място и позицията на ръката се засича лесно. Ако сте от по-емоционалните шофьори и обичате да жестикулирате зад волана, съвсем спокойно можете да изключите екстрата.

Внимание, блондинка зад волана

Всички знаем вицове за блондинки-шофьори. А за това как жените паркират… По-добре да замълчим. И предлагаме да е за по-дълго, защото BMW G 2.0 разполага с 360-градусова камера, която допълва автономното паркиране на автомобила. Ривърс системата пък ви позволява да се върнете назад 50 метра по траектория, която е премината. В момента, в който паркирате, ще имате възможност да погледнете от 8 различни точки какво има около колата ви.

Има и още, но ако искате да разберете повече за най-новото бижу в Серия 3, отидете в Шоурума на Бова кар. Всеки ден до събота, включително, от 9 до 18 часа.