Четирикратният рали шампион на България Мирослав Ангелов загуби живота си днес по време на тестове. Той е починал след катастрофа в болница, където е откаран и навигаторът му Георги Гаджев, съобщава autobild.bg.

В 11:42 часа днес в дежурната част на Областната дирекция на МВР в Шумен е приет сигнал за възникнал инцидент на черен път над село Тушовица. Съобщено било, че по време на тренировка на макадам, във високата част над селото, български рали екипаж напуснал трасето, след удар на автомобила им в бетонно съоръжение, предаде БТА.

Навигаторът, 42-годишен мъж, успял да помогне и да извади пилота от автомобила, минути преди да бъде обхванат в пламъци. Пострадалият 50-годишен пилот, с множество травми, е откаран в шуменската болница. Той е реанимиран в линейката, но въпреки усилията на медиците е починал в болничното заведение. Навигаторът е прегледан, установена е фрактура на таза му.

Вчера Ангелов стартира кратка тестова програма на макадам с помощта на бившия заводски пилот на Mitsubishi в Световния рали шампионат Кристиан Солберг. Ангелов и навигаторът му трябваше да участват в последното състезание от рали шампионата на Румъния в края на този месец.

През последните години пилотът на „Мегапорт Рейсинг“ Ангелов инвестираше много в развитието си и радваше феновете по отсечките с последните еволюции на Skoda Fabia R5. Въпреки че започва кариерата си като пилот в сравнително напреднала възраст, Ангелов не спираше да върви напред и да се раздава сърцато по отсечките.

Извън спорта Ангелов беше известен като собственик на водеща компания в производството на полимерни и ко-полимерни фолиа, опаковки и материали на Балканския полуостров.