На 7 октомври 2021 г. (четвъртък) на културната сцена на Бургас се завръща Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест. Форматът с организатор Гранд хотел и СПА Приморец води в морския град любими творци за среща с бургазлии. Четвъртото издание на ППАФ ще продължи до 9 октомври включително и ще предложи повече от вълнуващи събития.

Фестивалът ще открие артистичното семейство Богдана Карадочева и Стефан Димитров с премиера на биографичната си книга "Безнадежден случай". До тях на сцената ще застане журналистът и продуцент Георги Тошев, който е редактор на четивото. Събитието започва в 17 часа на 7 октомври в Гранд хотел и СПА Приморец и е с вход свободен.

Вечерта ще продължи с предложение за любителите на седмото изкуство - киното. От 19 часа в Papa Beer на ул. "Милин камък" 1 ще бъде показана селекция късометражни филми от цял свят. Лентите са част от тазгодишното издание на Международен кинофестивал "Карантината". Куратор на прожекциите ще бъде Георги Кръстев - директор на гостуващия формат. Входът за киновечерта под звездите е една истинска бира.

Първата фестивална вечер предлага събитие и за тези, които обичат театралното изкуство. От 19:30 часа в НХК премиерно ще бъде поставен отличеният с две награди Аскеер "Плач на ангел" от Стефан Цанев - моноспектакъл на Христо Мутафчиев. Билетите са в продажба на каса "Часовника". За повече информация: 0894898098 Маруся Русева (Арт Ателие).

И трите встъпителните събития от афиша на Порт Прим Арт Фест са премиерни за Бургас. Те предлагат среща с изкуствата литература, кино и театър. Любими творци гостуват в любимия Бургас, за среща с публиката. Не я пропускайте.

Порт Прим Арт Фест се провежда с любезното съдействие на община Бургас.

Моля, имайте предвид, че поради противоепидемичните мерки, местата за събитията са ограничени.