Symphony way е името на новия проект на известния ни певец Васил Петров, който представя класически песни от различни жанрове и откъси от мюзикъли и световни хитове, съобщиха организаторите от „Арт ателие“.

На 23 юли от 21:00 ч. в Летния театър вечните класики ще бъдат разказани с мащабния симфоничен звук на Врачанската филхармония и с изящната фраза и кадифения глас на Васил Петров, който ще претвори хитовете на Бийтълс, Стинг, Франк Синатра, музиката на Гершуин, Чарли Чаплин, Антонио Карлос Жобим, Кол Портър и други автори.

„Още преди време, когато започнах да концертирам с такъв голям симфоничен оркестър, си мислех, че трябва да се възползвам от неговите възможности и да включвам в програмите си колкото е възможно повече и по различни стилове и жанрове, затова и тази програма не прави изключение. Ще представя доста обновена симфонична програма. Имам предвид част от песните от моя репертоар, аранжирани за симфоничен оркестър плюс нови неща в репертоара ми, включващи заглавия като Michelle, Yesterday, Something на Бийтълс, Fragile на Стинг, Smile на Чарли Чаплин и други изненади“ – споделя Васил Петров.

На сцената заедно с него ще са и джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Кристиян Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас). Специален гост на концерта ще е талантливата носителка на редица престижни награди, виртуозната цигуларка Зорница Иларионова.

Бургазлии ще могат да се насладят на емблематичната песен на Франк Синатра "My Way" и на още незабравими творби на Чарли Чаплин, Стинг, Бийтълс, Гершуин, Антонио Карлос Жобим, Кол Портър и други част от програмата на концерта.

Билети се продават на център „Часовника“ (пред хотел „България“) и онлайн в мрежата на Ивентим.