Mощният глас на тенора Камен Чанев ще огласи тази вечер Летния театър и ще възкреси образа на Радамес от операта „Аида”.  Представлението ще  събере  на една сцена звезден състав.

В образа на пленената етиопска принцеса, превърната в робиня, ще видим сопраното Йоана Железчева. Любимият ѝ – военачалникът Радамес, ще бъде изпълнен от най-търсения български тенор зад граница – Камен Чанев. В ролята на дъщерята на фараона, която също е влюбена в Радамес, ще влезе мецосопраното Даниела Дякова, а етиопският крал Амонасро, който е баща на Аида, ще бъде изпълнен от Нико Исаков. Режисьор на представлението е Павел Герджиков, а диригент - Иван Кожухаров.

За „Аида” казват, че е една от оперите, които човек трябва да гледа поне веднъж в живота си. Заглавието е част от афиша Бургаски музикални празници „Емил Чакъров” 2016, които  се организират от Държавна опера – Бургас и Община Бургас в памет на големия диригент.

Празниците продължават на 19-ти август с премиера на мюзикъла „Любов и смърт в „Мулен руж”. Главните роли са поверени на чаровните Антоанета Добрева – Нети и Дарин Ангелов. Мюзикълът е копродукция между Бургаската опера и Национален музикален театър „Стефан Македонски” – София. Диригент е Левон Манукян, а либретото и режисурата са на Бойко Илиев.