С изложба „ Слонът“ ще започне Фестивалът на изкуствата „Арт поток“ в Царево.  В изложбената зала на Общински исторически музей ценителите на изкуството могат да разгледат произведения на 15 утвърдени творци, участвали в конкурс на тема „слонът“ с произведения в стиловете живопис, скулптура  и керамика. Изложбата ще бъде открита на 18 юли от 20:00 часа и ще очаква своите посетители до 30 август.

От 19 юли стартира театралният маратон в НЧ “Георги Кондолов-1914“. През седем от юлските вечери жители и гости на Царево ще могат да се потопят в магията на театралното изкуство и да гледат постановки с участието на любими български актьори.
Първата вечер е запазена за постановката „Свалячи“ от Елин Рахнев с участието на Малин Кръстев и Герасим Георгиев-Геро.

На 20 юли театралната сцена ще приюти актьорите Игор Дамянов и Иван Тодоров с пиесата „Умирай лесно“. Кралицата на българския театър Татяна Лолова ще гостува на 21 юли в Царево с моноспектакъла си „Дуенде“ по текстове на Ф.Лорка и Р.Апостолова.

Много смях очаква почитателите на комедията на 22 юли, когато ще се играе пиесата от Жолт Пожгай „Кастинг за мъже“ с участието на Мария Сапунджиева и Геро. На истинска „Любовна афера“  ще станат свидетели зрителите на 23 юли, а Ернестина Шинова и Димитър Баненкин са главните герои в пиесата на Филип Блазбанд.

24 юли е запазен за спектакъла „Фенове“ с участието на Христо Гърбов и Валентин Танев. Финалът е на 25 юли с моноспектакъла на актьора от НТ „Иван Вазов“ Георги Мамалев, който ще зададе житейския въпрос „Какво става?“.

След края на представленията зрителите ще имат възможност да се запознаят и разговарят с актьорите.