Главният герой на романа е богатия помак Калуньо

Спектакълът „Калуня – Каля” на Родопския драматичен театър “Николай Хайтов“ – гр. Смолян гостува в Бургас. Той ще се изиграе на 9 юни от 19 ч.в зала “Тончо Русев“ на Куртурен дом НХК.

Калуньоаа бил добър човек...И гледал да прави добро за народа...Искал да прави добро, а все излизало зло...Ей такава работа, такава една история, да се чудиш и маеш...Трагичната история на Калуня ни разказва за смутните години около Априлското въстание и желанието на един човек да оправи света. Но дали светът иска да бъде оправен?

Главният герой на романа е богатият помак Калуньо. Докато личният му живот е доминиран от най-голямото му желание – да има дете, той бива въвлечен от своите приятели в башибозук, който унищожава цяло българско село. Ужасите, проявени към каурите /българи/, карат Калуньо да се обърне срещу своите и със средствата на насилието той започва да търси справедливост. Калуньо обявява война като че ли на целия свят. Това за него е  свещена война за справедливост, която накрая го погубва.

В ролята на Калуньо влиза актьорът Делян Илиев. Участват още актьорите от трупата на Родопски драматичен театър: Васил Читанов, Божана Мановска, Джована Галиарди, Борис Хаджийски, Асен Левов, Гергана Либова, Никола Орешков, Румен Бечев.

Режисьор: Благой Бойчев, сценограф: Мирела Василева, драматург: Цвета Ерменкова, хореограф: Стефания Георгиева, композитор: Добромир Кисьов

Билети се продават на касата на “Часовника“. За информация и резервация тел.0894/898098-Маруся Русева-организатор /Арт ателие/.