Театър „Кредо“ започна юбилейно турне в страната за отбелязване на 5-та годишнина от създаването на спектакъла „Дневникът на един луд“ по Гогол. Турнето се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура“ и е част от проекта на театъра „кРЕдоСТРАТ“, осъществяващ се по „Едногодишната програма за подкрепа на частни организации в областта на изкуството“ 2020 г, съобщиха организаторите.

Спектакълът ще се изиграе на 11-ти и 12-ти октомври  от 19:30 ч. в залата на Кукления театър

Сценарий и режисура: Нина Димитрова; Сценография и костюми: Нина Димитрова, Васил Василев, Зуека. С участието на Стелиан Радев; Глас: Димитр Несторов

История за дългия и трънлив жизнен път на един обикновен чиновник от департамента до лудницата. История за силата на човешкото въображение и за мечти, които могат да превърнат една лудница в кралство, а един чиновник – в испански крал. История за един луд романтик-художник, повел битка със света на отцепродавците и богопредателите, за да бъде оценен като личност. История за лудостта като начин да се възвърне и защити човешкото достойнство в свят, миришещ на хилядарки.

НАГРАДА НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ „БГМОТ” ГАБРОВО, БЪЛГАРИЯ, 2016

НОМИНАЦИЯ „ИКАР 2016” НА СЪЮЗА НА АРТИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЗА АКТЬОРСКИ ДЕБЮТ, 2016

НОМИНАЦИЯ „АСКЕЕР 2016” ЗА ИЗГРЯВАЩА ЗВЕЗДА, 2016

Цена на билета: 15 лева