В неповторимата атмосфера на руската култура ще се потопи публиката в съботната вечер (16 октомври) от 19 часа в залата на Бургаската опера. Това ще се случи чрез музика, стихове и изобразително изкуство, синкретично съчетали своите послания в единно внушение.

Сопраното Мария Цветкова-Маджарова, басът Диман Панчев и пианистката Илиана Тодорова ще подарят на присъстващите моменти на съприкосновение с музиката на Чайковски, Рахманинов, Николай Римски-Корсаков, Михаил Глинка, стихове на Сергей Есенин и картините на руски художници.

Интересното е, че концертът е решен като разходка в музей и галерия. Зрителите ще се насладят на картини от Врубель, Шишкин, Репин, Воснецов и др. Те са подбрани за всеки романс и ария и ще се проектират на огромен екран с реална резолюция и цветове. За това се грижи младата художничка и дизайнер Диана Авелова, която учи в Париж, но е страстна меломанка и мечтата ѝ да прави костюми за големи театри вече изглежда реална. Тя е художник и на още един проект „Пътуване във времето“ – с барокова музика, който бе приет с изключителен интерес и продължава да се представя.

Техническата част на концерта е на Димитър Пешев, който е доказа професионалист в тази сфера. За този проект ще има и ефектно осветление, което ще пренесе публиката в Изтока и тайгата.