Бургазлията д-р Илиян Иванов пристига специално за летния филмов фестивал /BIFF/ в родния си град, където ще се срещне с приятели, съученици и почитатели на киноизкуството на 22 юли, от 21.30 часа, на сцена „Охлюва“, информираха от Общината.

Д-р Илиян Иванов, който е професор по психиатрия, и неговата съпруга д-р Дана Проданова са копродуценти на късометражния филм "Дълбоко усещане". Новината за големия им успех зад океана дойде, след като 18-минутната лента беше селектирана с още 4 филма за тазгодишните награди "Оскар". Месеци наред бургазлии по цял свят, киномани и хора, които нямат нищо общо с изкуството, се вълнуваха от най-голямото киносъбитие и филмите, вдъхновили анализатори и критици.

„Дълбоко усещане“ разказва за среднощната среща на бездомен тийнейджър с възрастен незрящ и глух мъж. Уникалното в лентата е това, че наетият актьор в действителност има тези проблеми.

Д-р Илиян Иванов от 25 години живее в САЩ. Освен с медицина, усилено се занимава и с изкуство. Има реализирани и няколко изложби в сферата на живописта. В много от своите интервюта той споделя, че страстта към изкуството идва от Бургас.

Късометражният филм "Дълбоко усещане" вече има 15 награди от различни фестивали в България и чужбина.

Снимка: bTV