След успеха на премиерната прожекция на „Моралът е доброто“ в Бургас, която изправи публиката в препълнената зала „Тончо Русев“ на крака за продължителни аплодисменти, последвани от близо едночасова дискусия с екипа на филма, документалният филм за живота и дейността на Кристиан Таков ще бъде представен отново пред бургаската публика на 29 януари от 19:00 ч. в Културен дом НХК.

За среща със зрителите и дискусия след края на прожекцията ще присъстват авторите на филма, сред които режисьорът по монтаж Димитър Стафидов, който е родом от Бургас.

Филмът "Моралът е доброто" проследява житейския път на доц. Кристиан Таков на фона на историческите събития от последните десетилетия в България.

Във филма са представени множество старателно издирени и непубликувани досега архивни кадри и документи, както и поредица интервюта със семейството, колеги, приятели и съмишленици на доц. Таков. Събрани заедно, те изграждат последователно образа на известния юрист, интелектуалец и общественик и отварят врата към неговия свят. А в този свят думи като истина, справедливост, морал и доброта се доказват всеки ден и с всеки житейски избор, който прави Кристиан.

Това е филм-послание за един необикновен човек, дошъл в нашия свят с мисия.

Представен в над 25 града и достигнал до над 13 000 зрители за по-малко от три месеца, "Моралът е доброто" се превръща в един от най-гледаните български документални филми в киносалоните в най-новата ни история.

 

Официален трейлър: https://youtu.be/7g6yTwMbWvQ

Страница на филма във Фейсбук: https://www.facebook.com/DocumentaryTakoff

Билети можете да намерите на касите на Културен дом НХК и Операта, както и в мрежата на Eventim https://www.eventim.bg/bg/bileti/moralt-e-dobroto-burgas-kulturen-dom-nhk-600621/event.html