Бургаският поет Пейо Пантелеев ще открие юбилейния спектакъл на изпълнителката Галя Ичеренска „30 години на сцена”. Събитието ще се състои в залата на НХК на 18 октомври от 19.30 часа. Актьор, режисьор, художник, мим,  откривател на таланти – Пейо Пантелеев няма нужда от представяне. Превъплащенията му са многобройни, а песните и стиховете, които всички знаем наизуст, остават вечна бургаска класика. Всъщност той нарича творбите си „стихотворни песни”. Дори без мелодия, когато се четат, те звучат като песен – така естествено, както плисъка на вълните от морето. 

За себе си Пейо Пантелеев казва, че „никога няма да остави магарето си в калта”. Мрази „лесното” в професията, приема таланта като даденост, а живота като безценен подарък.

„Галя Ичеренска пее и ще продължава да пее нови песни. Вероятно има хора, които не познават това име, но тепърва ще се говори за нея. Тя има удивителен глас и е запазила детското в себе си”, казва за юбилярката поетът. Тя от своя страна казва за него:

„Пейо е много музикален човек, който усеща музиката и думите потичат като река. Съобразявам се със забележките му, защото знам, че е прав. За мен е лесно да работя с него, защото той винаги разбира какво искам”. През 80-те години Галя Ичеренска започва професионалната си кариера като вокалист-солист на група „Тоника”, а след това продължава като солов изпълнител. През 2010 г. става първият преподавател по поп и джаз музика в НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров”.

По-късно открива вокално студио Бургас.  Тя е носител на множество награди както като изпълнител, така и като педагог. През 2011 г. получава първа награда на  конкурса „Бургас и морето” с „В някой друг живот”. Песента е композирана от нея, по текст на Пейо Пантелеев. Миналата година Галя Ичеренска печели награда на престижния конкурс „Златен Кестен” в Петрич. Тази година беше удостоена с приза „Поп изпълнител на годината” . Това стана на първото издание на Годишните награди за мода, стил и шоубизнес, което се състоя в Бургас. Нека ви припомним, че билетите за юбилейния спектакъл на Галя Ичеренска вече са пуснати в продажба. Може да си закупите на касата на НХК.