Истински фурор на сцената на Летния театър в Бургас снощи предизвикаха Танцова формация „Петлите“. Това се случи по време на концерт, с който те отпразнуваха своята 15-годишнина.

Във впечатляващата двучасова програма се включиха 170 танцьори на български и гръцки народни танци – "Бургос", Детски танцов ансамбъл "Звездички", Детска танцова формация "Зорница",Танцова школа "Златен пламък", както и победителката от „Гласът на България“ Петя Панева.

Спектакълът включваше пъстра палитра от разнообразни песни и танци от различни фолклорни области. Танцьорите смениха различни костюми, които подсилваха внушението на красивите танци. Цялата публика избухна в ръкопляскане при изпълнението на Петя Панева. Заслужени аплодисменти получи и ръководителят на сдружение "Петлите" Георги Димитров, който беше подканен да продължава да работи все така всеотдайно и с любов с децата, за да жънат заедно по-големи върхове.

В събитието имаше и благотворителна кауза – събиране на средства за лечението на Георги Панайотов, един от емблематичните озвучители на Бургас.