Огнено шоу, рок концерти и куклен театър за най-малките. Горещият и най-летен месец от годината обещава да е изключително интересен за жителите и гостите на Китен.

Културната програма на курортното градче е изключително разнообразна, а входът до всяко едно от събитията е свободен.

Още тази събота, 6 август, ще можете да наблюдавате атрактивното огнено шоу на „Дивинитас Крю“. Началният час е 21,30, а мястото е площадът пред кметството..

Любителите на рок музиката ще имат възможност да чуят на живо Ричард Мантралиев. Пловдивчанинът придоби популярност от риалити формата „Гласът на България“, а в сряда вечер ще свири на площада пред кметството в Китен. Началният час е 20.

На 16 август, от 20,30 часа на сцената в Морския парк излиза група Спринт“.

Най-малките жители и гости на Китен ще имат възможност да се забавляват в дните от 22 до 26 август в детската работилничка „Синьо лято“. Тя ще отваря врати в 17,30 на площада до читалището.

На 26 август  в Китен ще гостува бургаският куклен театър. Децата ще имат възможност да гледат „Житената питка“. Началният час е 20,30, а мястото е сцената в Морския парк.

Ден по-късно, на 27 август започва фестивалът „Фолклорни вълни“. От 20 часа на сцената на Морския парк ще излязат различни танцови и певчески формации от цялата страна.