Музикалният конкурс „Бургас и морето“ тази година няма да се състои, съобщиха от Общината. Причината е малкият брой на подадените песни за участие.

„Община Бургас изказва искрена благодарност на всички автори на песни, които заявиха своето желание и готовност да участват в конкурса "Бургас и морето" тази година. До края на обявения срок за подаване на документи - 15 юни, постъпиха 32 предложения. За съжаление, броят им е твърде малък и това ограничи работата на подборната комисия, която има отговорността да избере 14 песни (12 финалисти и две резерви)“ – пишат от общинския пресцентър.

Предизвикателствата, пред които ни изправи пандемията, както и ограничените възможности за контакти и нормален работен процес, са оказали своето влияние и върху създаването на авторки песни. Но всички постъпили заявления от автори, които решат да не популяризират новите си песни тази година и декларират своето желание, автоматично ще бъдат прехвърлени за подбор за участие в изданието през 2021 г.

"Бургас и морето" не е просто съревнование за песен, а форум, посветен на красивата българска музика. През всичките години на своето съществуване конкурсът доказа своето място в културния живот на национално ниво. Той си спечели вярна публика и направи свои приятели всички талантливи български автори и изпълнители. На всички тях Община Бургас благодари за подкрепата и разбирането. Ще се видим догодина и дано тогава единствените извънредности бъдат необичайно повишеното настроение и споделеното удоволствие!“ – допълват от общинската администрация.