„От мястото на събитието“ отново ще зареди бургаската публика с добро настроение. Сатиричната пиеса се радва на голям интерес, а тази път сцена за актьорите от театър „Веселие“ предоставя бар Ескобар. И какво по-добро място за пиеса, чието основно действие се развива именно в бар? Да бъдем по-точни в тоалетната на бар с името БАР.

Пиесата проследява реакциите на петима души, които попадат във въпросната тоалетна на бара. Основните действащи лица са чистачката Станка, нейната колежка Пенка, която е бивша миска и настояща любовница на собственика на бара, собственикът г-н Мераклийски, госпожица Претенция и дижей Хей.

В основата на интригата е пазарска чанта с пари от черното тото, които Шефа получава. Чантата по различно време попада в ръцете на четиримата: /Станка, Пенка, Диджей Хей и Госпожа Претенция/. Всеки от тях си мечтае какво ще направи с парите, за ужас на Шефа, който мисли, че е разорен. Последно парите попадат у Станка, която след кратък спор със съвестта си ги връща на Шефа и така доброто побеждава.

Режисьор на „От мястото на събитието“ е Атанасия Петрова. В ролята на г-н Мераклийски влиза Йордан Марев, Райна Димова е чистачката Станка, Златина Бахова е Пенка, а госпожица Претенция е Костадинка Стефанова. Божидар Николаев ще видим като веселия и леко напушен дижей Хей.

Автор на текста е Нели Арнаудова. Тя е поет, писател и драматург. Читателите на Gramofona.com я познават най-вече от рубриката ни „Бургазлии зад граница“. Там Нели ни среща с интересни наши съграждани, които са избрали живота в чужбина. Тя ни запознава и с любопитни личности, които представя в серия от интервюта.

Ако имате нужда да се заредите с доза добро настроение, не пропускайте „От мястото на събитието“. 4 юли, от 19 часа в бар Ескобар. Билетите вече са в продажба в бара. А той се намира на ул. „Александровска“ 16.