Майстори на въдицата и перото, готови ли сте с новите рибарски лакърдии? Тази година морето беше и бурно, и щедро и освен пълни рибарски мрежи, със сигурност е заредило морските хора с нови истории, които да разказват на чаша червено вино и веян паламуд в зимните вечери. Наближава Никулден, а с него и стартът на нашия конкурс за написването на рибарска история.

За осми пореден път отправяме към вас предизвикателство – дали сте толкова добри с разказите, колкото с въдицата и мрежата. Разкажете ни реални случки, ако искате пък ги украсете. В края на краищата не само ловците са майстори на легендите. Рибарите също ги умеят. Важното е в тях да присъства морето, това море, което ни зарежда с енергия, дава ни усещането за принадлежност, която никъде другаде я няма. За осми път с нелеката задача да отличи най-добрите разказвачи сред рибарите се захваща Ваньо Вълчев.

И тази година ще очакваме вашите рибарски истории и лакърдии от 6 декември до 6 януари. Изпращайте ни ги на имейл: ribarski_razkazi@abv.bg Единственото условие е творбите ви да не са били публикувани до сега. Наградите отново са повече от впечатляващи. Големият победител ще грабне приз от 400 лв., класираният на второ място 150 лв., а бронзовият медалист ще бъде отличен с награда от 50 лв. Както винаги плътно зад идеята на конкурса застава Пристанище – Бургас, което е неизменно с нас през всичките 8 години.

Наградите обаче не свършват до тук. Един от вас ще има възможност за истински релакс уикенд в петзвездното бижу на Поморие хотел „St. George“, който включва нощувка, закуска, СПА зона и два лечебни масажа. Пакетът е за двама.

„Синхрон Спорт“ – бургаският магазин за водолазна екипировка и спортни принадлежности ще „въоръжи“ един от най-добрите разказвачи със специален нож за филетиране и необходимите за него аксесоари. Втори пък ще има възможност да лови риба и по тъмно, защото ще получи светеща примамка. Третата награда е комплект от кукички, които винаги са толкова важни и необходими за рибарите.

И понеже конкурсът е рибарски, но преди всичко литературен, няма да пренебрегнем четящите хора. Бургаската структура на ГЕРБ ще подари електронен четец за книги на един от вас.

Ако сме успели да ви закачим на кукичката – действайте. Официалният старт на Никулденския ни конкурс е 6 декември. Няма да ви върнем обаче, ако решите да ни изпратите вашата рибарска история и малко по-рано.

Важно условие за всички е, че с участието си в конкурса се съгласявате да предоставите правата за издаването и отпечатването на творбите и използването им за различни каузи, свързани с популяризирането на Никулденския конкурс на Gramofona.com и фирма Вербал ООД.

Тазгодишното издание на Никулденския конкурс на Gramofona.com е факт благодарение на: "Бургосстрой", ГЕРБ-Бургас, АБВ-Бургас, народният представител от ДПС Севим Али, "Артстрой 1 Кънстракшън".

Благодарим и за неоценимата помощ на: