За четвърта поредна година, в началото на август, на площада в Лозенец, ще се проведе музикалният фестивал „Lozenets Jazz Time“.

На 1 август от 21 ч. фестът стартира с изпълнения на Мишо Йосифов-тромпет, Васил Спасов – пиано, Борис Таслев – контрабас, Атанас Попов – ударни инструменти. В 22:30 програмата продължава с неповторимата Мирослава Кацарова заедно с: Мирослав Турийски- пиано, Александър Леков –басет, Христо Йоцов – барабани, Божидар Василев – тромбон, Георги Стайков - тромпет

Любовта на певицата към музиката на Майлс Дейвис, Ела Фицджералд и Били Холидей датира от ученическите й години в езиковата гимназия в Пловдив. От 2000-та година Мира се занимава активно със създаването на качествен и модерен джаз.

Във втората фестивална вечер от 21ч. ще свирят Мат Марантц-саксофон, един от най добрите тенористи на Ню Йорк. Алекс Гуудман-китара, това лято спечели приз за най-добър китарист на джаз фестивала в Montreux! Последният му албум е номиниран за Грами! Георги Георгиев-бас, от 20г. живее и свири в САЩ. Преди да замине е бил преподавател в Консерваторията и НБУ по бас и история на джаза.

Димитър Димитров-барабани

Фестивалното издание ще завърши с изпълнения на Десислава Андонова/ Антони Рикев/ Николай Данев/ Радослав Славчев/ Божидар Василев. С техния проект: High Time and TromBoby.