Индийската филмова култура се радва на голям интерес - историите са толкова емблематични и универсални, че не е нужно да си индиец, за да им се възхищаваш. От 4 до 7 юли съвременни прожекции ще потопят киноманите в Бургас в интригуващия свят на Боливуд – сюжетни линии, по-големи от живота, превъзходни изпълнения и екзотични песенни и танцови последователности. Всички прожекции са с начален час 21.00 часа на открита сцена Охлюва. Входът е свободен, съобщават от Общината.

„Тану се жени за Ману“ е съвременна романтична комедия, която ще даде старт на проявата в понеделник, 4 юли. Лентата успява добре да се пошегува с така наречения уреден брак в Индия. Главните герои са Тануджа и Манодж. Ману е роден и израсъл в Делхи, но през последните 12 години живее и работи като лекар в Лондон. Типично по индийски, когато „му идва времето“, Ману се прибира в родината, за да му намерят местна невеста. Семействата на двамата се срещат, за да се „договорят“, но Тану не иска уреден брак и затова кара Ману да откаже женитбата. Така и се случва, но впоследствие Ману се влюбва истински в нея. След случайната им среща на сватбата на техни общи приятели в Пенджаб, и след множество обрати и изненадващи събития, историята завършва с happy end.

На 5 юли (вторник) програмата продължава с филма „Бягай, Милкха, бягай“. Това е биографична драма за живота на индийския бегач и олимпийски състезател Милкха Сингх. Микха Сингх е изгубил цялото си семейство по време на бунтовете съпътстващи историческото разделение на Индия и Пакистан. Последните думи на неговия баща са били „Бягай, Микха, багай“ и именно те са спасили живота му. Историята на филма разказва за опитите на Микха да превъзмогне тежката загуба и за големите му успехи в света на атлетиката. С течение на времето той успява да докаже, че силата на човешкия дух няма граници. Филмът е вдъхновен от истинската история на „Летящия Сик“, който продължава да бъде един от най-популярните лекоатлети в родната си Индия.

„Богатството на любовта“ е филм, събрал над 800 млн. зрители пред големия екран. Лентата ще бъде представена пред бургазлии на 6 юли (сряда).

Дните на индийските филми завършват със съвременния трилър – „Привидно“ на 7 юли (четвъртък).