Примата на Музикалния театър гостува на сцената на Държавна опера – Бургас

 

Идният понеделник комичното произведение от Жак Офенбах „Хубавата Елена” ще събере на сцената на Бургаската опера цяло съзвездие от таланти. В ролята на спартанската царица ще чуем примата на Музикалния театър Марияна Арсенова, в образа на нейния възлюбен  Парис ще видим Георги Султанов, а в този на властния й съпруг Менелай – Йордан Христозов. Ролята на Ахил е отредена на Петър Тихолов. Представлението ще се играе на 28-ми  март от 19:00 часа в залата на Операта.

Заглавието не е за изпускане, защото пищните декори и костюми обещават да пренесат публиката в древните Спарта и Троя, а красотата на Елена ще озари сцената благодарение на невероятната Марияна. Освен дългогодишна солистка на Музикалния театър в столицата, от миналата година тя е и негов директор. Публиката я обича, заради многобройните й превъплъщения във Валансиен и Анна Главари от „Веселата вдовица”, Вера Лизавета от „Последният Валс”, Силва от  „Царица на чардаша”, Марица от „Графиня Марица”, Зорика от „Циганска любов”, Виктория от „Виктория и нейният хусар”, Ким от мюзикъла „Мис Сайгон”, Айрини Малой от „Хелоу, Доли”, Деметра и Гризабела от „Котки” и много други. Една от първите роли, с които изгрява на сцената, е именно на Хубавата Елена. През 2004г. Арсенова  е удостоена с Кристална лира, връчвана от Съюза на българските музикални и танцови дейци,  за ролята на Анжел Дидие от оперетата „Граф фон Люксембург” от Лехар. Невероятното й излъчване я прави любимка на публиката в България и по света.

Режисьор на „Хубавата Елена” е директорът на Държавна опера-Бургас Александър Текелиев, диригент е Атанас Варадинов, концертмайстор е Йордан Ковачев, а диригент на хора е Невена Михайлова. Сценографията е на Борис Стойнов, а художник на костюмите - Цветанка Петкова – Стойнова.