Пролетта е в разгара си, а вече с нетърпение гледаме и към лятото, но „Зимните джаз вечери” в Бургас продължават да радват меломаните край морето. Цикълът с концерти продължава с музикалното приключение на Lady&Gents.

Първата  Ska jazz група у нас, идва в състав: Георгия Павлова – Lady G (вокали), Петър Александров – Popeye (барабани), Борислав Рашков – Bass Boracho (бас), Иван Воев (китара), Влади Митин – Brass Trompetopitek (тромпет) и Александър Борисов (тромбон).

Музикантите успяват по съвършен начин да слеят мелодичното съдържание на джаза с ритмичното и хармонично звучене на ранната ямайска музика.

Стилът съчетава традиции с модерни тенденции, използвайки реге-битовете заедно с импровизации и джаз хармонии, предимно от духови инструменти и перкусии. Ska-Jazz движението на този музикален жанр започва през 90-те години в Ню Йорк и Лондон, а благодарение на Lady&Gents намира почва и в България.

Пред бургаската публика групата ще представи версии на различни известни джаз стандарти от близкото минало с автори като Charlie Parker, Nat King Cole, Amy Winehouse и др., представени в автентичен Jamaican Ska стил.

Концертът ще се състои на 15 май, от 20:00 ч. в клуб „Модерен театър”. Забавлението и танците са гарантирани!

Цикълът от концерти „Зимни джаз вечери” се организира от културна организация „Арт Мюзик ателие”. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата. Билети се продават на каса „Часовника”, за повече информация и резервации тел.: 0894/898-098 и 0889/801120