Насроченият за 22 юни в Летния театър внушителен концерт-спектакъл „България - земя благословена“ няма да се проведе. Неприятната вест съобщиха от Община Бургас. Причините за пропадането на представлението са технически и логистични.

Парите за вече закупените билетите могат да се получат от касата на Държавна опера - Бургас. За контакти: тел. 0884025918.

Концерт-спектакълът "България - земя благословена" е посветен на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, както и на 90-годишнината от рождението на един от най-великите български писатели - Йордан Радичков. В него участват някои от най-разпознаваемите лица на Народния театър като Георги Мамалев, Параскева Джукелова, Дарин Ангелов, Стоян Алексиев, Васил Драганов, Теодор Елмазов и Пламен Пеев, както и уникалните танцьори от балет "Арабеск", феноменалните ансамбъл "Българе", спиращите дъха "101 каба гайди", както и страхотната вокална група "Ведра Лика".

Припомняме, че наскоро беше отменен още един концерт в Бургас – „Криско и филхармонията“, който трябваше да се състои на 5 юни отново в Летния театър.