Своя изложба ще представи директорът на бургаската художествена галерия „Петко Задгорски” – Георги Динев. Уважаваният майстор ще подреди 12 непоказвани платна голям формат навръх Никулден. Експозицията ще очаква своята публика с вернисаж на 6 декември от 14.00 до 18.00 часа в галерия „Неси”.

Авторът ще представи натурални пейзажи, изпълнени с акрил и молив върху платно. Те са изработени специално за пространството на галерията. Динев остава верен на утвърдения през годините почерк, но ще зарадва ценителите и с нови интересни провокации.

Специален акцент в експозицията са три портрета – на Жорж Брак, когото Динев приема като естет, основоположник на кубизма, чиито идеи и модернизъм му въздействат още като ученик. Другият портрет е на Георги Чапкънов – Чапа. Картината е направена по лична фотография на Динев, който често е посещавал популярния скулптор в ателието му, попивал е от работата и възгледите му. Картината носи заглавието „Разказвачът на истории”.

Музикантът и голям приятел на художника – барабанистът и джазмен Митко Семов, е вдъхновил автора за третия портрет.

„Не може да портретуваш личност, на която не се възхищаваш“, казва Динев.

В жанрово отношение самият автор определя творчеството си като магически реализъм. В творбите му се препокриват реалност и фантазия, наука и митология, история и футуризъм, материално и духовно.