На 24.05.2016 приключи събирането на текстовете в разделите поезия и проза за участие във второто издание на Национален литературен конкурс „С море в сърцето”, който се провежда под патронажа на кмета на гр. Царево – инж. Георги Лапчев.

И тази година темата на конкурса провокира креативността  и таланта на десетки автори от България, както и на българи, живеещи в чужбина. Общо 320 са участниците в тазгодишното издание на конкурса, а компетентното тричленно жури ще трябва да се справи с нелеката задача да определи номинираните и да отличи победителите сред повече от 750 текста.

Награждаването на призьорите от второто издание на конкурса ще се случи на официална церемония, която ще се състои на 02.07. 2016 от 18, 30 часа в Лятното кино в град Царево.

Организаторите на събитието благодарят на участниците за проявения интерес и канят всички, които носят морето в сърцето си, независимо от годишните времена и от своята пространствена ситуираност, да заповядат на литературния празник в началото на юли.