За 21-ви пореден път НЧ “Просвета 1888“ кани ценителите на хубавите вина и ракии на „Дамаджан вечеринка“ по повод празника на Трифон Зарезан на 13 февруари 2016 г. /събота/ от 20.00 часа в Интерхотел “Поморие“

Дамаджан вечеринката е стара градска традиция в Поморие. Тя датира от 30-те години на миналия век, когато лозарите и винарите са се събирали в читалището, за да отбележат празника заедно, като добри съграждани и приятели. Денят бил очакван с нетърпение и от домакините, желаещи да блеснат със своите  кулинарни шедьоври.

Закачките и хуморът на местните зевзеци също не липсвали, съпътствани от музика и танци до зори. Задължителна част от програмата бил „кадрилът” – европейски танц, вероятно пренесен от богатите поморийски търговци и банкери, които обикаляли Европа по важни бизнес дела. Забавният танц с френски команди бил най-подходящият момент, в който господата демонстрирали своите кавалерски обноски, а дамите – тоалети по европейска мода.

Редом с кадрила, на вечеринката ще бъде спазена и още една традиция. Ще се проведе анонимна дегустация на домашни вина и ракии. Желаещите да участват в конкурса могат да предоставят своите проби в сградата на НЧ “Просвета 1888”, в срок до 8 февруари 2016 година. Всички проби ще бъдат предварително оценени от опитна дегустационна комисия в “Черноморско злато“АД. И тази година ще бъде връчен призът „Дегустатор на годината”. Победител ще е този, чиито оценки най-много се доближават до оценките на професионалното жури.

Актьорите от поморийския читалищен театър  и партньорите от “Черноморско злато“АД ви обещават много смях, забавни танци и незабравими моменти.

Куверт можете да закупите в канцеларията на НЧ ”Просвета 1888”, ул.”Княз Борис “ № 51. За допълнителна информация – тел.0596 22 316, 0877 335 74.