Александра Георгиева от Бургас е носител на голямата награда от 33-ото издание на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев Добрич 2024“, обявиха организаторите на събитието. Алекс печели най-високото отличие „Гран при“ сред общо 23-мата лауреати в тазгодишното издание на конкурса, който започна на 16 май. Победителите са определени сред 53-има явили се изпълнители от шест държави.

В първата конкурсна вечер 16-годишната бургазлийка се е представила с песента на Стефан Диомов „Танц с вечерния дъжд“, а снощи е впечатлила жури и публика с I Never Loved a Man на Арета Франклин, информира БТА.

Александра Георгиева придоби популярност с участието си в миналогодишното издание на „Гласът на България“. През януари девойката пусна и видео към песента „Да остана“, наградена в конкурса Next Artist. Любопитно е, че текстът и музиката са дело на рокаджията Славин Славчев, спечелил друго музикално риалити - „Екс Фактор“, настоящ вокалист на групата Intelligent Music Project.

В тазгодишното издание на Европейския младежки поп-рок конкурс са се представили изпълнители от Румъния, Молдова, Полша, Казахстан, Украйна и България. Те са оценявани от жури с председател композитора Хайгашод Агасян.

Награждаването и галаконцертът на лауреатите е тази вечер на сцената на Младежки център - Добрич.