Авиомузеят на летище Бургас ще се включи в Европейската нощ на музеите, съобщиха от общината. По този повод той ще посреща посетители днес от 17:00 – 22:00 ч. с вход свободен. Разнообразие от прожекторни светлини ще създаде впечатляващ визуален ефект върху самолетите, превръщайки нощната ви разходка в незабравимо преживяване.

Гостите ще могат да разгледат летателните апарати, сред които има представители на селскостопанската, гражданската и военната авиация.

Сред десетте самолетни експоната са Ту-154 и Ан-12, които са единствените, останали в България. Интерактивната експозиция „Летящият човек“, разположена в самолет Ан-12, включва множеството автентични предмети, макети на самолети, костюми, интерактивни инсталации и архиви от историята на авиацията.

Посетителите ще усетят тръпката да управлявате избран от тях самолет с очила за виртуална реалност. Те ще разгледат отблизо и военната експозиция, включващи три самолета, и да седнат в кабината на Миг-21, който е най-масовият свръхзвуков изтребител в историята.