След няколкогодишна раздяла бургаската рок банда „Шантаж“ отново влезе в репетиционната. Освен съоснователя Георги Георгиев в настоящия състав на групата са Иван Тончев на бас китарата и Димитър Попов на барабаните.

Жоро и Иван са свирили заедно дълги години, участвали са в различни фестивали. Преди около година към тях се присъединява и Митко, като тримата работят по  новия сетлист на „Шантаж“, която е основана още в 1999 г. Последният активен период на групата е през 2018 г. Преди две години Георги Георгиев сподели в интервю за Gramofona.com, че има желание един ден отново да я събере. И ето че този момент настъпи.

Тримата вече работят здраво по нови авторски песни. Две са готови в демо варианти, като има идеи и за още композиции. Музикантите не бързат със записите, защото искат всичко да е перфектно изпипано.

Първата от години поява пред публика на „Шантаж“ ще е на поп-рок фестивала в Несебър, чието 23-то поредно издание ще се проведе от 26 до 28 август тази година. Другите изяви на живо бандата планира да са през есента в различни клубове.

Репертоарът на групата включва и кавъри, но основно място заемат авторските парчета. „Шантаж“ е от групите, които са създали много свои песни през годините и продължават да работят по нови. Бандата не изневерява на традицията си текстовете да са основно на български език, стилът също е добре познатият класически хардрок.

„Шантаж“ не са далече и от мисълта да издадат албум, тъй като имат много натрупан авторски материал – и чисто нов, и отлежал във времето, който не е издаван досега. „Но това не ни е фикс идея. Ще стане, като му дойде времето“, сподели Георги Георгиев пред Gramofona.com.