Бургаската метъл банда HellbøunD спечели „Битката на сцената“ (Battle On Stage), която се проведе за първи път на Отворен фестивал Бургас (Burgas Open Fest). Своеобразното състезание между млади музикални групи се състоя тази вечер в двора на Културния дом на НХК.

HellbøunD свири смесица между олд скуул и съвременен метъл. Това, с което впечатлиха музикантите обаче, беше невероятната енергия, която показаха по време на сценичната си изява. Те накараха публиката да подскача заедно с тях, а вокалистът стигна и по-далече – той слезе от сцената и мотивира феновете да правят коремни преси заедно с него.

Победителят беше определен с гласовете на зрителите. След HellbøunD втори се наредиха The Rebels. Това беше най-дамската група сред участниците – три момичета и две момчета. Техният репертоар се състоеше от мелодичен и класически хардрок. Освен свои авторски парчета тийнейджърите изпълниха по завладяващ начин „Черната овца“ на „Ахат“.

Силно се представиха и останалите участници в „Битката на сцената“ – Abyss от Несебър, „Хидрофобия“ и Jendea от Бургас, както и „СтрЪк“ от Пловдив. Всички показаха свой индивидуален стил, вариращ от тежък метъл до мелъди рок.

Докато зрителите гласуваха за своя фаворит, на сцената се изяви като гост музикантката с артистичното име Лютеница.  

На феста беше показана и фотоизложба, дело на млади фотографи, имаше и базар за приложни изкуства, представен от бургаски артисти.